Aktualności

03 sierpnia 2017 13:29 | Aktualności

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2016- efekty.

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Stowarzyszenie’’ Adiumentum” na rzecz osób potrzebujących i niepełnosprawnych.

  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 560 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

24.525 ton żywności;

    • 4723 paczek żywnościowych;

0 posiłków;

  1. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 3 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 44 osoby

  2. Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne - 3 spotkań dla 44 uczestników

  • Żywieniowe – 3 spotkań dla 44 uczestników

  • Kulinarne – 3 spotkań dla 44 uczestników

  • Niemarnowanie żywności - 3 spotkań dla 44 uczestników

 

Przeczytano: 143 razy.| Wydrukuj|Poleć znajomemu|Do góry